Scrisoare de absolvent

Dragi doamne si domni profesori ,

Știu că și anul trecut ați primit o scrisoare, dar nu pot să nu vă scriu și sper că nu considerați acest lucru ceva neoriginal.  Ceva mă leagă de Școala Elf și mă tot gândesc de zile să vă scriu…

In primul rând, am un mesaj pentru proaspăta clasă a 8-a… Vă rog, vă rog din inimă să nu vă doriți să plecați din Școala „Elf” cât de repede, pentru că este ultimul an frumos în școală…  Credeți-mă pe cuvânt că nu mai există un loc mai frumos decât acolo.  Atmosfera aceea plină de copilărie, glumele, joaca, profesorii, copiii…  TOT!   Așa că bucurați-vă!

In al doilea rând, doresc să mulțumesc tuturor profesorilor din Școala Elf!!

Teacher , vă mulțumesc că ați fost o profesoară atât de bună și m-ați învățat că engleza poate fi distractivă, fie că e vorba de gramatică, fie că e vorba de literatură.  Mulțumesc că ați reușit să mă convingeți că pot fi o foarte bună prietenă cu ea.  Mă ajută foarte mult asta la liceu, având în vedere câte ore de engleză avem pe săptămână și când vine vorba de „profesoara de engleză”, gândul mă duce la dumneavoastră, întotdeauna.   Doresc să îi mulțumesc mult doamnei profesoare de matematică, pentru că a fost severă cu noi, iar acest lucru mi-a fost de mare ajutor.  Imi este dor de orele de matematică de la Școala Elf…  Sincer, doamna profesoara, le iubeam.   Mulțumesc domnului profesor Dan Leonard (mai ales când vine vorba de drama), doamnei profesoare de muzică Simona Țupa (mulțumesc pentru orele acelea când m-ați lăsat să asist la orele de pian – eram absolut fascinată), doamnei profesoare Ludmila Frătescu (care are atât de multă răbdare și blândețe când vine vorba de copii), doamnei profesoare de religie (care ne-a înțeles), doamnei profesoare de biologie și chimie (mulțumim că ne-ați explicat și că ați avut răbdare-deși întreceam măsura uneori ), doamnei profesoare de germană, Ruxandra Opriș (nu pot să uit acele smile-uri), doamnei profesoare de istorie, domnului profesor de geografie, domnului profesor de fizică și domnului profesor de sport.  Nu în ultimul rând doamnei noastre diriginte, care am aflat că nu mai e acolo din păcate , dar spuneți și dumneavoastră… nu a avut răbdare??   Din clasa I, cu o mică întrerupere!! Mulțumesc și doamnei profesoare de română Iulia Stângă, care a fost atât de bună și amuzantă.  Și mulțumesc tuturor profesorilor din Școala Elf pentru că ați fost răbdători, buni, pur și simplu incredibili.   Ați rămas în inima mea cei mai buni profesori din lume și vorbesc cât se poate de serios!

La liceu e… diferit.  Destul de greu, cu muuuultă lume și o școală mare…   M-am și pierdut de câteva ori. Dar Școala Elf e… ca și un zâmbet fugar, ca și o insulă izolată într-un ocean agitat.  Fără griji (prea multe)!  Acolo, de fapt, închei copilăria din păcate, pentru că la liceu toată lumea te tratează ca și pe un adult matur și responsabil și nu mai poți să îți permiți să te mai simți copil.

Imi este atât de dor de Școala Elf.   Și vorba Adei…  TREBUIE să continue!  Acolo copiii învață atât de multe lucruri interesante și au lângă ei profesori buni, care să le explice. Mi-am dat seama cât de bine era acolo…  E o școală atât de frumoasă și îmi este atât de dor să urc scările acelea și să mai merg măcar odată…  nu doar în vizită, ci chiar la ore!

Cel mai important lucru pe care l-am descoperit acum este că…  iubesc această școală și tot ce se află în ea (inclusiv pereții de pe hol pictați cu galben, portocaliu și albastru) și sala profesorală cu acel miros minunat de cafea proaspătă în fiecare dimineață și sala de clasă.

Credeți-mă, am scris și rescris scrisoarea asta în cap de o mie de ori și mă gândeam dacă să o scriu sau nu…  Imi pare rău că doar acum am realizat toate aceste lucruri…  Promit că o să vă vizitez curând! (mi-e tare dor de un concert) !

Școala ELF, te iubesc!

Cu drag și mulți pupici din Liceul „Emil Racoviță”,
Sara Sîntămărean

12 noiembrie 2009

3 răspunsuri to “Scrisoare de absolvent”

 1. alin Says:

  Foarte frumos. Mi-au dat lacrimile, vorbesc serios.

 2. irina kaitar Says:

  Bravo Sara,
  Mai rar asa cuvinte depsre o scoala!
  Felicitari tie ca stii sa apreciezi si felicitari tuturor profesorilor care te-au/v-au pregatit, cred ca au o satisfactie nepretuita citind astfel de scrisori.

  Am apreciat scrisoarea ta citind-o cu ochii unei tinere care stie ce inseamna anii frumosi de gimnaziu, noutatea liceului (si farmecul pe care urmeaza sa il descoperi) si de asemenea care stie ce inseamna sa fii profesor si sa ai satisfactia muncii cand este vorba de copii talentati si deosebiti ca tine.

  Sa ai mereu incredere in sensibilitatea ta!

  Bafta tuturor!

 3. scoalaelf Says:

  Dragă Sara,

  Echipa Școlii „Elf” îți mulțumește pentru acest mesaj plin de căldură și îți urăm la rândul nostru să muncești la fel de intens și cu tot atâta implicare și la liceu. Suntem convinși că vei avea de descoperit încă multe lucruri frumoase și înteresante ca elevă la Liceul „Emil Racoviță” – pentru care avem toată stima.

  Cu mult drag!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: