Oaspeti din Marea Britanie la Scoala Elf

Activitate in cadrul reuniunii finale de proiect Comenius, gazduita de Scoala Elf in iunie 2009

Așa cum anunțam la începutul acestui an școlar, Școala Elf a demarat un parteneriat bilateral cu The Bliss Charity School din Marea Britanie (una din şcolile partenere în proiectul  Comenius coordonat de şcoala noastră în perioada 2007-2009).  Acordul încheiat între cele două școli se bazează pe colaborarea foarte bună din timpul parteneriatului Comenius, ambele școli fiind interesate să dezvolte abilitățile interculturale și sentimentul de respect față de diversitate ale elevilor.  Dealtfel, cele două școli au depus o nouă aplicație comună pentru un parteneriat Comenius în perioada 2010-2012, împreună cu școli din Grecia și Polonia, pe tema valorilor promovate de Jocurile Olimpice.

Conform acordului dintre Școala Elf și Bliss Charity, Școala Elf va găzdui în perioada 6-10 iunie 2010 un grup de 8 elevi și 4 profesori din Anglia, urmând ca 10 elevi din clasa a V-a să viziteze școala din Northamptonshire în perioada 6-11 iulie 2010.

Grupurile de elevi implicate în cele două vizite au făcut schimb de scrisori pe parcursul acestui an școlar, iar elevii din Anglia sunt „absolvenții” unui curs opțional de limba română, oferit de Bliss Charity School prin intermediul asistentului Comenius care lucrează acolo în acest an, dra Ionelia Vladu. Aceștia au presărat fragmente din scrisorile lor către copiii din Școala Elf cu expresii și cuvinte românești, care i-au impresionat în mod foarte plăcut pe elevii noștri: I like „ciocolata” și ”Sărbători fericite” for Easter.

Printre activitățile programate pe parcursul vizitei sunt turul Școlii Elf pentru oaspeți,  prezentarea Școlii Bliss Charity pentru elevii și profesorii Școlii Elf,  activități în limba engleză cu cls. a V-a la biologie, geografie, limba engleză, educație antreprenorială și sport, vizitarea orașului Cluj-Napoca (centrul istoric, cetățuia, stadionul CFR, Muzeul Satului) și o excursie la Sibiu.

Așteptăm cu mult drag sosirea oaspeților, cu speranța că va fi un prilej pentru cât mai mulți elevi din școală să își exerseze abilitățile de conversație în limba engleză.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: