Inaugurarea parcului Elf

Joi 30 septembrie 2010, între orele 10-11.30, elevii Şcolii Elf şi reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ implicate în proiectul „Învăţăm mai aproape de natură” vor participa la inaugurarea parcului amenajat de Fundaţia Ţăndărică în zona Gheorgheni, cu sprijin financiar din partea Fundaţiei pentru Parteneriat şi a Companiei MOL România.

Această prezentare necesită JavaScript.

(Foto: Cris Cucuianu şi Cristopher Berzghal, clasa a VII-a)

Parcul a fost amenajat în urma implementării proiectului „Învăţăm mai aproape de natură„, derulat de Fundaţia Ţăndărică în parteneriat cu Colegiul Tehnic Energetic, cu avizul Primăriei Cluj-Napoca, în perioada 1 aprilie-30 septembrie 2010.  Bugetul total al proiectului este de 45.700 RON, iar suma alocată de Fundaţia pentru Parteneriat şi MOL România s-a ridicat la 8.000 RON.

Spaţiul amenajat prin acest proiect este terenul dintre clădirea Şcolii „Elf” şi a Facultăţii de Ştiinţe Economice, teren care se află în administrarea Colegiului Tehnic Energetic.  Este vorba despre o suprafaţă de 3.000 mp, care fusese lăsată în paragină şi care a devenit acum un parc unde elevii instituţiilor de învăţământ din zonă se pot relaxa în pauze dar pot şi desfăşura diverse activităţi educative, care să îmbine latura teoretică cu cea practică în cadrul orelor de ştiinţe, biologie, geografie, educaţie civică, consiliere, educaţie fizică, educaţie plastică, educaţie muzicală, educaţie tehnologică etc.

Pentru amenajarea parcului, terenul a fost curăţat de deşeuri şi de vegetaţia uscată crescută în dezordine, s-au plantat iarbă, arbuşti, pomi fructiferi, plante aromatice, plante perene, păstrându-se toţi arbuştii şi pomii care existau deja pe teren. S-au montat leagăne şi bănci pentru odihnă, un coş de baschet, o masă de tenis, un foişor, s-a amenajat un amfiteatru cu o scenă în aer liber unde copiii se pot juca sau pot pune în scenă mici scenete pentru lecţiile de teatru în limba engleză din oferta şcolii sau pentru serbările pe clase. De asemenea, s-a amenajat un spaţiu cu straturi pentru plantare de fructe, legume sau flori în cadrul orelor de ştiinţe şi biologie.

Odată cu finalizarea lucrărilor, copiii şi invitaţii lor vor lua parte mâine la un spectacol de dans pe scena amfiteatrului şi competiţii sportive pentru toţi cei 150 de elevi ai Şcolii Elf, foarte bucuroşi de noul parc în care îşi pot petrece acum pauzele într-un mod mult mai plăcut.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: