Priviri inspre viitor

Orele de dirigenţie… plictisitoare şi cu siguranţă neplăcute atunci când te numeri printre cei dezordonaţi, obraznici sau nesilitori – dar nu şi pentru elevii clasei a opta!  Deoarece orele de dirigenţie din acest an reprezintă pentru ei momente ideale pentru orientarea către un liceu potrivit lor.  In acest semestru, ei au mers chiar mai departe cu planurile de viitor, axându-se pe slujba dorită. Totuşi, cerinţa a fost mai complexă decât ar putea să pară.  Ea constă în realizarea unui portofoliu bine pus la punct, însoţit de  motive puternice pentru a convinge ”juriul” (clasa) că ai toate aptitudinile şi motivaţia necesară pentru a fi angajat şi, de asemenea, partea mai amuzantă, o scurtă prezentare a familiei din viitor şi a priorităţilor tale  la vârsta aleasă de tine.

Dacă vă întrebaţi la ce meserii visează elevii clasei a opta, ei bine, acestea au fost foarte diverse, începând de la poliţistă (Karina Crişan), judecător (Cătălin Meseşan), medic stomatolog (Marc Moldovan), inginer (Tudor Drăgoi), până la proiectant de maşini (Max Muller), medic ginecolog (Cezara Siotean), designer vestimentar (Mihai Betea), editor de revistă fashion (Naomi Madly), veterinar (Ariadna Adam), arhitecţi ( Matei Bunea, Paul Păduraru) şi jurnalişti (George Bochiş, Irina Bădescu).  Clasa a opta ar putea asigura slujbele unei mici comunităţi, dacă nu îşi schimbă preferinţele, desigur.

Sper că v-am convins de faptul că orele de dirigenţie pot fi plăcute şi un prilej de a reflecta asupra propriei persoane.  Am putea deci spune că Şcoala Elf este o ”rampă de lansare” înspre domenii dintre cele mai variate şi interesante.

Irina Bădescu, clasa a VIII-a

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: