Jurnalul lui Delfi

Îl cunoașteți pe Delfi ?

DELFI e un delfin prietenos, inteligent, blând, simpatic, drăguț, jucăuș și iubitor.  Copiii clasei I de anul trecut au fost însoțiți pe tot parcursul anului școlar de delfinul Delfi, care a devenit prietenul copiilor, observatorul tăcut de pe monitorul calculatorului din sala de clasă.

La sfârșitul fiecărei săptămâni, Delfi a fost musafirul câte unui copil și părtașul evenimentelor care s-au petrecut în familia fiecăruia.

Copiii erau nerăbdători în așteptarea zilei de vineri, când le va veni rândul să plece spre casă, să prezinte familiei prietenul albastru de la școală. El era însoțit de nelipsitul lui jurnal de călătorie, pe care părinții, împreună cu copiii, îl îmbogățeau în fiecare zi petrecută împreună.

Luni dimineața, Delfi citea copiilor noile pagini de jurnal, astfel aflau și ceilalți noile aventuri, descoperiri și bucurii ale lui Delfi, lucruri noi despre colegii lor și familiile acestora.

La sfârșitul anului școlar, copiii au ajuns să se cunoască foarte bine unul pe celălalt, și-au împărtășit valori, obiceiuri, activități preferate sau rutine ale familiei din care fac parte, s-au îmbogățit cu idei și cunoștințe pe care le-au aflat ascultând poveștile lui Delfi.  Cunoscându-se atât de bine, au devenit o familie frumoasă cu 19 copii – familia clasei I.

Acum sunt cu un an mai mari. Delfi le dorește să aibă parte de aventuri incitante și descoperiri uimitoare în Lumea Cunoașterii. Va rămâne prietenul lor, care acum are o misiune foarte importantă: să observe noii boboci care vor păși pe porțile Școlii Elf în 12 septembrie 2011.

În fiecare vară se va întoarce la familia sa din Marele Ocean, iar toamna va reveni pentru o nouă misiune.

Prof. Ioana Iovănaș

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: