Elevi remarcabili: Alecu Ciapi si Sergiu Hudrea

Elevii Alecu Ciapi (clasa a VII-a) şi Sergiu Hudrea (clasa a VIII-a), pregătiţi de dl profesor Ştefan Trifan, au fost invitaţi să susţină un recital de chitară clasică în cadrul Stagiunii Muzicale organizate joi 17 noiembrie 2011 la Oneşti, de către Primăria Municipiului Oneşti, Biblioteca Municipală „Radu Rosetti” Oneşti şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj-Napoca, filiala Piatra-Neamţ.

Alecu şi Sergiu, prin talentul lor deosebit, susţinut de muncă asiduă şi rezultate şcolare pe măsură, sunt doi elevi care îşi aduc categoric contribuţia la creşterea prestigiului Şcolii Elf.

Iată mai jos un articol despre evenimentul de la Oneşti:
(sursa: http://biblionesti.blogspot.com/2011/11/lectia-de-chitara.html)

Lecţia de chitară

Am trait o seara de neuitat in care ne-am adus aminte ca am fost copii cu ganduri si fapte marete, ne-am adus aminte ca avem copii carora le dorim vise implinite si realizari marete si totodata,  vrajiti de reprezentatia celor doi tineti interpreti, ne-am dat seama ca sunt copii care prin pasiune, seriozitate si munca ne ofera sperante marete.

Alecu Ciapi (nascut in Cluj-Napoca la 11 septembrie 1998) si-a inceput studiul chitarei la varsta de 6 ani sub indrumarea profesorului Stefan Trifan, varsta la care si-a inceput si debutul ca interpret.

Palmaresul sau cuprinde deja 49 de premii, dintre care 26 de premii I, la concursuri nationale si internationale: Anna Amalia – Competition for young guitarists (Weimar, Germania), Guitar Art Festival (Belgrad, Serbia), Andres Segovia – International Competition for young guitarists (Velbert, Germania), Julian Arcas – Guitar Competition (Almeira, Spania), Transilvania – Festivalul International de Chitara (Cluj-Napoca), Terra Siculorum – Festival de chitara de la Odorheiul-Secuiesc, Festivalul International de Chitara de la Sinaia.

Alecu Ciapi este membru activ al Asociatiei de Chitara Transilvania, inca de la infiintare (anul 2005 pe cand avea varsta de 7 ani) si a fost invitat sa sustina recitaluri in cadrul evenimentelor culturale de seama: TIFF, Festivalul International Radio Romania, Festivalul Sanselor Tale, Festivalul International de Chitara clasica Harmonia Cordis, Noaptea muzeelor,  s.a. A urmat cursurile de maiestrie ale unor interpreti si profesori de renume mondial, precum: Pepe Romero, Judicael Perroy, Gerhardt Reichenbach, Susana Prieto, Alexis Muzurakis, Dale Kavanagh, Thomas Khirchhoff, Giampaolo Bandini, Roberto Fabri, Gabriel Bianco, Flavio Sala, Marco Feri, …

imagini din concert:
http://youtu.be/tYPe_tajry0?t=3m54s

Sergiu Hudrea s-a născut în Cluj-Napoca la 21 martie 1997 şi a început studiul chitarei la vârsta de 7 ani, la clasa lui Ştefan Trifan, reputat profesor şi membru al Asociaţiei de Chitară Transilvania, din cadrul căreia face parte şi elevul premiant. La doar 8 ani, Sergiu a debutat pe scenele festivalurilor de chitară clasică, obţinând primele distincţii: Premiul Special al FRC la Festivalul Internaţional al Tinerilor Chitarişti Eduard Pamfil, Premiul II la Concursul de chitară clasică din Alba Iulia şi Premiul III la Festivalul de chitară clasică din Cluj-Napoca. Au fost primele distincţii, care au deschis calea altor peste 40 de premii în tot atâtea participări, precum si adjudecarea premiilor întâi la cele mai importante competiţii de chitară clasică din România, la Festivalul Internaţional de Chitară Transilvania, Festivalul Internaţional de Chitară de la Sinaia şi Festivalul Internaţional al Tinerilor Chitarişti Eduard Pamfil.
In anul 2011, odata cu obtinerea premiului III la cea mai mare competitie chitaristica din lume, Guitar Foundation of America (Columbus, USA), Sergiu Hudrea intra in galeria celor mai semnificative personalitati ale istoriei chitarei romanesti de dupa 1989.

imagini din concert:


Felicitari parintilor care ii sustin, felicitari profesorilor care ii indruma si multumim inspiratiei partenerilor nostri  care au inclus acest eveniment deosebit in cadrul Stagiunii muzicale.

 Celor doi artisti le dorim viata frumoasa, plina de realizari si sa nu uite ca la Onesti au dat primele autografe.

Noi, sigur nu ii vom uita!

publicat de Doina Lili Balcanasu – bibliotecar

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: