Scoala Elf participa la Targul Verde


Şcoala Elf va fi prezentă la Târgul Verde, cu obiecte 
confecţionate de elevi din materiale reciclabile. Târgul Verde este un eveniment organizat de ClipArt Advertising.

.

Târgul Verde – ediţia a 5-a

Un târg fără conservanţi, coloranţi, E-uri, aditivi şi alte chimicale.

Târgul Verde revine cu a 5-a ediţie în perioada 25-27 noiembrie 2011 în Cora Hipermarket.

 În calitate de organizatori, am pregătit – în urma succesului obţinut la ediţiile anterioare – o nouă ediţie a celui mai “verde” eveniment din Cluj-Napoca.

Târgul Verde – ediţiile I şi II – a depăşit aşteptările noastre, atât din punctul de vedere al numărului de participanţi, cât şi al traficului de persoane, al interesului manifestat de publicul consumator. Toţi cei implicaţi, organizatori şi participanţi, am fost surprinşi de interesul şi curiozitatea stârnite de produsele naturale/bio/eco. Perioada aleasă, consecvenţa locului de desfăşurare, Iulius Mall, dar şi specificul târgului au garantat succesul de fiecare dată.

Ediţiile III și IV ale Târgului Verde s-au desfăşurat într-o nouă locaţie: Cora Hipermarket. Aceste ediţii s-au apropiat şi mai mult de dorinţele publicului larg şi de susţinerea producătorilor şi distribuitorilor de produse “verzi”. Schimbarea locaţiei s-a produs din dorinţa de a facilita consumul de produse naturale/bio/eco şi interacţiunea directă a publicului consumator cu reprezentanţii segmentului verde. Târgul Verde, devenit deja un eveniment cu tradiţie pe piaţa de profil, este consecvent şi la ediţia a 5-a. De aceea, în perioada 25 – 27 noiembrie se dă “undă verde” la Târgul Verde în galeriile comerciale Cora, într-o atmosferă autentică de târg fără aditivi, coloranţi şi alte chimicale.

Pe lângă produsele naturale/bio/eco de cea mai bună calitate, Târgul Verde a pregătit şi o supriză părinţilor care vor lua parte la eveniment. Astfel, piticii vor avea ocazia pe parcursul celor trei zile în care se va desfăşura târgul (25,26,27 noiembrie) să îşi expună obiectele create cu atenţie şi măiestrie, la un stand special amenajat pentru ei, încurajând astfel un stil de viaţă ecologic. Târgul Verde încurajează prin acest demers creativitatea copiilor, care au posibilitatea de a confecţiona obiecte (de la jucării până la semne de carte, felicitări, mărgele etc) din materiale reciclabile (peturi, pungi de plastic, hârtie, lemn, carton, materiale textile). Piticii, alături de părinţi desigur, îşi vor pune la vânzare (contra unei sume modice de 1 -2 lei) creaţiile originale, dobândind o experienţă nepreţuită atât în arta confecţionării unor obiecte hand-made dar şi în tainele negoţului. Părinţi şi pitici, nu uitaţi, suntei aşteptaţi în perioada 25 – 27 noiembrie la Târgul Verde!

Copiii trebuie să vină cu propriile produse la târg, acestea nu se pot face pe loc.
Nu se percepe nicio taxă pentru această activitate.

Produse bio

Produsul bio (cosmetice bio, de îngrijire bio, de curăţenie bio sau suplimente nutritive) este obţinut din plante, din ingrediente organice, fără a fi modificate genetic şi fără să li se fi adăugat alte produse chimice.

Produse ecologice

Produsul ecologic alimentar este un mix de ingrediente provenite dinagricultura ecologică.

Acest tip de agricultură trebuie să respecte urmatoarele principii şi reguli:

  • – eliminarea oricărei tehnologii poluante într-o zonă nepoluată
  • – utilizarea de soiuri şi specii cu rezistenţă sporită la condiţiile de mediu
  • – ameliorarea şi menţinerea fertilităţii naturale a solului

Produse naturale

Produsul natural provine din agricultura convenţională, dar la obţinerea lui nu se utilizează aditivi alimentari de sinteză.

Între produsele naturale şi produsele bio-organice, diferenţa o reprezintă tocmai acesti paşi menţionaţi în producţie. Produsele denumite generic –naturale – sunt bazate pe plante. Ele insa nu au fost cultivate pe terenuri organice şi nici nu au fost supuse procedeelor naturale – limitate – de prelucrare, dar nu contin substanţe chimice pentru obţinerea produsului finit.

Produse organice

Produsele organice nu conţin niciun fel de compuşi chimici, sintetici, modificati genetic sau de origine animala, doar ingrediente naturale ce provin din plante crescute în zone nepoluate, fără fertilizatori sau modificări genetice.

Energia alternativă

Energia alternativă este un concept folosit pentru surse de energie neconvenţională, regenerabilă (energie solară, energie eoliană, energie hidraulică) şi tehnologii de stocare a energiei. În general, el indică energii care au un impact scăzut în mediul înconjurător. Termenul de energie alternativă este folosit în contrast cu termenul de combustibil fosil după unele surse, iar alte surse îl folosesc cu sensul de energie regenerabilă.

Eco-friendly

Eco-friendly este termenul care defineşte bunurile şi serviciile considerate cu impact negativ minim (ex. consum redus de energie) sau risc de poluare scazut asupra mediului. Pentru a deschide ochii consumatorilor, produsele si serviciileeco-friendly sunt adesea marcate cu etichetă eco (eco-label).

http://www.targulverde.ro/index

Publicat în Noutăți. Etichete: . Leave a Comment »

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: