Ghidul Prieteniei

Începând din luna februarie 2012, elevii clasei a II-a de la Şcoala Elf participă la programul “Prietenia” – un program de dezvoltare a abilităţilor socio-emoţionale.  Pe parcursul unor module săptămânale, elevii învaţă să exerseze modalităţi pro-sociale de rezolvare a conflictelor, să iniţieze şi să menţină o interacţiune cu un alt copil, să asculte activ, să împărtăşească experienţe cu ceilalţi copii.

În cadrul activităţilor, copiii au realizat un Ghid al Prieteniei prin intermediul benzilor desenate, în care au ajutat un copil extraterestru să înţeleagă cum se comportă oamenii, fiind un începător în iniţierea şi menţinerea relaţiilor de prietenie pe pământ.  “Să fim prieteni pe veci! Să lucrăm împreună! Să ne iubim!” este mesajul final al ghidului realizat. Felicitări pentru Ghidul Prieteniei!

Elevii au cooperat la jocul “Lacul cu crocodili”, reuşind să se aranjeze în ordine alfabetica fără să vorbească şi fără să iasă de pe insule, iar Zarul Prieteniei  ne-a ajutat să descoperim persoanele care ne ajută, care împart, care ne zâmbesc, ne susţin, ne aleg la jocuri, în pauze. Toţi suntem entuziasmaţi şi foarte fericiţi când se întâmplă aceste lucruri.

Psiholog,
Carmen Şoancă

Profesor,
Melania Gherasim

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: