Anul European al imbatranirii active si al solidaritatii intre generatii

În data de 17 octombrie 2012, la Liceul “Bathory Istvan”, s-a desfăşurat un concurs de materiale jurnalistice şi o dezbatere cu premii, ambele pe tema Anului European al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii, 2012.

La concurs a participat eleva şcolii noastre, Inesa Schmidt, din clasa a VIII-a, cu un material jurnalistic intitulat “Poveste de-o viaţă”. Este vorba despre un interviu pe care Inesa l-a realizat cu bunica ei şi care s-a numărat printre cele 10 lucrări premiate.  Au încurajat-o, fiind alături de Inesa, colegii ei de clasă: Ana Iovănaș, Diana Nyilaș, Georgia Cociș, Alecu Ciapi, Andrei Preotu şi Mihai Nyilaș.

Evenimentul  a fost organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest prin Centrul său de informare, Europe Direct, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Video interviul poate fi vizionat aici:

Înregistrările din concurs pot fi vizionate aici:

http://www.youtube.com/watch?v=ToiHIyEsgtQ&feature=youtu.be şi aici:

Felicitări!

prof. Alexandrina Lişcan

3 răspunsuri to “Anul European al imbatranirii active si al solidaritatii intre generatii”

  1. Cocis Giorgia Says:

    Participand la acest eveniment, am fost placuti impresionati de povestile bunicilor sau cunostintelor fiecarui elev din judetul Cluj. Lucrarile alese au fost foarte bine lucrate de catre scolari, noi avand ce sa invatam din ele. Tot cu ocazia „Anului European al imbatranirii active”, am aflat mai multe despre bunica colegei noastre, Inesa, care a avut o lucrare interesanta si impresionanta in acelasi timp.

  2. Ana Iovanas Says:

    A fost o experienta interesanta, din care am avut multe de invatat. Am aflat faptul ca dezvoltarea strategiilor de promovare a imbatranirii active si a solidaritatii intre generatii va fi intensa in perioada 2010-2020, fiind una dintre principalele teme de lucru de pe agenda Uniunii Europene.Ne bucuram ca am putut fi alaturi de colega noastra, Inesa, care a participat la concurs.

  3. Nyilas Diana Says:

    “Anul European al imbatranirii active si al solidaritatii dintre generatii” a fost un prilej de a cunoaste mai bine situatia imbatranirii active atat din Romania cat si din Europa. Proiectele elevilor au incurajat solidaritatea dintre generatii, promovand ideea de participare a varstniclor la viata societatii. Participand la acest eveniment, am fost placut surprinsa sa vad ca un grup atat de numeros de elevi se implica in astfel de proiecte. Filmuletul realizat de Inesa a fost nominalizat printre cele 10 lucrari premiate si ne-am bucurat pentru succesul binemeritat al colegei noastre.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: