Călătorind prin Europa… elfilor

EUROPA, CASA NOASTRA

În acest an şcolar, la Şcoala Gimnazială “Elf” din Cluj-Napoca s-au desfăşurat o serie de activităţi având ca temă centrală Europa.  Vă prezentăm mai jos o scurtă descriere a activităţilor desfăşurate.

.

ACTIVITATEA 1 – BLOG „EUROPA ELFILOR”

Blogul “Europa elfilor” este rezultatul unui proiect intercurricular (Informatică, Geografie, Educaţie plastică) realizat de elevii clasei a VI-a, de la Şcoala “Elf” din Cluj-Napoca, în cadrul orelor de Informatică.

Am aplicat la clasă conceptul de “blended-learning”, un concept de învăţare modern, flexibil, oferind astfel elevilor un nivel avansat de cunoştinte prin: studiu în sala de clasă  (la disciplina Educaţie plastică prin picturi realizate de ei), studiu individual şi studiu online (la disciplina Informatică studiul asistat de calculator), pentru a le oferi elevilor un nivel avansat de cunoştinţe.

Informaţiile existente pe blog vor fi completate şi îmbunătăţite pe tot parcursul anului şcolar, la orele de Informatică (fiecare elev se ocupă de o secţiune sau două a blogului), ele fiind utile nu doar elevilor clasei a VI-a, ci şi publicului larg care va poposi pe blogul nostru.

De asemenea, sunt accesibile publicului larg activităţile elevilor de la Şcoala “Elf” realizate pe tematică europeană.

Blogul va fi completat în permanenţă până la finalul clasei a VIII-a.

Coordonator: prof. Alexandrina Lişcan

ACTIVITATEA 2 – ATELIER DE PICTURĂ „EUROPA ELFILOR”

http://scoalaelfeuropa.wordpress.com/europa-elfilor/

În cadrul activităţii “Europa elfilor”, elevii clasei a VI-a şi-au adus Europa în sala de clasă, prin picturile realizate la disciplina Educaţie plastică.

Coordonator: Ludmila Frătescu.

ACTIVITATEA 3 – DEZBATERE CU PREMII:  „2012, Anul European al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii”

În data de 17 octombrie 2012, la Liceul “Bathory Istvan”, s-a desfăşurat un concurs de materiale jurnalistice şi o dezbatere cu premii, ambele pe tema Anului European al îmbătrânirii active şi al solidarităţii între generaţii, 2012.  La concurs a participat eleva şcolii noastre, Inesa Schmidt, din clasa a VIII-a, cu un material jurnalistic intitulat “Poveste de-o viaţă”. Este vorba despre un interviu pe care Inesa l-a realizat cu bunica ei, interviu care s-a numărat printre cele 10 lucrări premiate, din totalul de 44 de lucrări participante.

Au încurajat-o, fiind alături de Inesa, colegii ei de clasă: Ana Iovănaş, Diana Nyilaş, Georgia Cociş, Alecu Ciapi, Andrei Preotu şi Mihai Nyilaş.

Evenimentul la care au participat peste 200 de elevi şi invitaţi a fost organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Nord-Vest prin Centrul său de informare Europe Direct, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj.

Coordonatori: prof. Alexandrina Lişcan şi Iuliana Stângă

Presa despre acest eveniment:

http://www.amosnews.ro/anul-european-al-imbatranirii-active-%E2%80%93-prilej-de-consolidare-legaturilor-intre-generatii-2012-10-19

http://europedirect.nord-vest.ro/detaliu.aspx?eID=604&t=evenimente

ACTIVITATEA 4 – VIZITĂ ÎN „EUROPA ELFILOR”

Elevii clujeni care au creat blogul “Europa elfilor” s-au întâlnit cu Adrian M. Popa, expert comunicare în cadrul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi al Centrului regional Europe Direct Transilvania de Nord.

În cadrul întâlnirii desfăşurate joi, 15 noiembrie 2012, micuţii elfi au putut afla despre rolul şi activităţile Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest, dar şi despre alţi bloggeri care scriu pe teme europene.

După ce şi-au prezentat realizarea, blogul “Europa elfilor”, elevii i-au acordat distinsului oaspete o diplomă de participare. De asemenea, Adrian M. Popa le-a înmânat tinerilor bloggeri diplome de recunoaştere a activităţii lor.

Coordonator: prof. Alexandrina Lişcan

Presa despre acest eveniment:

http://www.edumanager.ro/sectiuni.php?id=3

http://radio.ubbcluj.ro/ro/2012/11/19/elfii-clujeni-bat-la-portile-europei/

http://www.monitorulcj.ro/actualitate/16129-qelfiiq-clujeni-bat-la-portile-europei

http://www.ftr.ro/elfii-clujeni-bat-la-portile-europei-61737.php

ACTIVITATEA 5 – ELFI ÎN CONCERT LA GALA MULTIPLICATORILOR DE INFORMAŢIE EUROPEANĂ, 2012

În 27 noiembrie 2012, la Centrul de Cultură Urbană „Casino”  din Parcul Mare, Cluj-Napoca, a avut loc Gala Multiplicatorilor de Valori Europene din Transilvania de Nord, ediţia a IV-a, eveniment organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest şi Centrul regional Europe Direct Transilvania de Nord.  La finalul galei, micuţii elfi clujeni au susţinut un miniconcert, în aplauzele celor prezenţi.  Au participat elevii Ștefania Cherecheș, Mihai Buligă, Dan Rozor (clasa a III-a), Petru Dragu-Covriga (clasa a II-a), Vlad Soare (clasa a VII-a), Radu Fărcane (clasa a VI-a) alături de sora sa, Iulia, absolventă a Școlii Elf.  Profesori instrument: Anca Bordenciu, Octavia Sărăţean.

Coordonator: prof. Simona Ţupa

http://scoalaelfeuropa.wordpress.com/2012/11/27/elfi-in-concert-la-gala-multiplicatorilor-de-valori-europene-editia-a-iv-a-2012/

http://radio.ubbcluj.ro/ro/2012/11/27/castigatorii-galei-multiplicatorilor-de-valori-europene-au-fost-desemnati-astazi-galerie-foto/

http://www.facebook.com/media/set/?set=a.302680309850476.71278.200599280058580&type=1

2 răspunsuri to “Călătorind prin Europa… elfilor”

  1. alexandrina_liscan Says:

    Este o reala placere sa lucrez cu elevii talentati de la Scoala „Elf”, dar si cu profesorii inimosi de aici. Sper sa realizam si in continuare proiecte frumoase si interesante, spre folosul tuturor.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: