Cerc Pedagogic la Școala Elf

Activitatea Cercului Pedagogic al Învățătorilor de la clasa a II a, Zona B, s-a desfășurat în cadrul Școlii Gimnaziale „Elf”, marți, 27 noiembrie 2012.  La activitate au luat parte 17 dascăli din 10 școli din Cluj-Napoca și din mediul rural.

Tema activității, „Predarea interdisciplinară – punct de plecare în formarea competențelor la elevii de vârstă școlară mică”, a fost prezentată teoretic, dar și practic.  În cadrul activității, dascălii au jucat rolul elevilor.  Pornind de la povestea „Cel mai mare dovleac din lume”, s-a vizionat și s-a audiat povestea, s-au numărat și s-au făcut măsurători folosindu-se dovleci. Au fost identificate semințele acestei plante, apoi au fost semănate.  La final, au fost realizate colaje, folosindu-se semințe de dovleac.

Astfel, s-a exemplificat o modalitate de predare integrată, în care au fost abordate informații din disciplinele: limba română, matematică, științe, consiliere, abilități practice. În acest mod, elevii obțin un sistem holistic de cunoștințe, ca mai apoi să-și formeze competențele în diferite domenii.  Chiar dacă este  o temă de actualitate, acest mod de abordare a învățării este specific Școlii Elf, predarea integrată fiind aplicată încă din primii ani de funcționare a școlii noastre.

Nicoleta Meseșan, profesor pentru învățământul primar, clasa a II a, Școala Gimnazială „Elf”

“Marți, 27.11.2012, membrii Cercului pedagogic, zona B, au avut parte de o activitate de formare autentică, realizată la Școala „Elf” de către  d-na profesor pentru învățământul  primar,  Nicoleta Meseșan.  Tema abordată a fost una de actualitate. Activitatea n-a fost o expunere rigidă a unor noțiuni teoretice, ci una practică, în cadrul căreia dascălii au învățat colaborând. Noi, cei prezenți, am apreciat utilitatea activității și prestația colegei noastre, prof. Nicoleta Meseșan” – a afirmat dna Delia Boieru, profesor pentru învățământ primar la Școala “I.Agârbiceanu”  Cluj-Napoca, coordonatoarea Cercului Pedagogic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: