Elevii Scolii Elf in corespondenta cu Julia Donaldson

gruffaloPătrunși de magia desprinsă din minunatele povești în versuri ale Juliei Donaldson, autoare a faimoasei cărți „The Gruffalo”, elevii clasei a III-a au avut inițiativa de a intra în corespondență cu autoarea. Erau dornici să-i povestească despre ce mult le-a plăcut să joace în scenetele de la orele de drama, pornind de la povestea „The Gruffalo”.  Ingeniozitatea șoricelului care reușește să se apere de animalele din pădure inventând povești i-a fascinat pe copii, astfel că Laura, apoi Miruna, au adus la școală și alte cărți de Julia Donaldson, pe care le-au primit în dar de la părinți: „The Gruffalo’s Child”, „The Smartest Giant in Town”, „Monkey Puzzle”, „The Snail and the Whale”.

Copiilor le-au plăcut cărțile atât de mult încât au hotărât să îi scrie Juliei Donaldson, pentru a afla de unde are atât de multă inspirație și cum poate să scrie atât de multe povești cu personaje fascinante, cu versuri ritmate și rime interesante, ușor de învățat. Zis și făcut, copiii au scris scrisorile, în care au inclus și o invitație pentru Julia Donaldson, apoi au așteptat cu sufletul la gură să primească un răspuns.

Acesta a venit după câteva săptămâni. Julia Donaldson le-a trimis copiilor răspuns la câteva din întrebările puse de ei (fără a-și fi dezvăluit, se pare, secretul inspirației!), o colecție de stickere cu personaje din cărțile sale, iar în ce privește invitația copiilor de a ne vizita școala, ne transmite că programul său este foarte încărcat în această perioadă în care deține titlul de Children’s Laureate, dar va păstra contactul cu noi, în caz că la un moment dat o să apară o breșă.

Desigur că bucuria copiilor a fost foarte mare, iar acum, înainte de Crăciun, elevii clasei a IV-a au trimis și ei scrisori Juliei Donaldson, împreună cu urările lor de ”Merry Christmas!”

Carmen Costina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: