Şcoala “Elf” – printre cele 25 de şcoli din România premiate în cadrul programului “Europa, casa noastră”

activitate europa elfilorŞcoala “Elf” se numără printre cele 25 de şcoli din România premiate în cadrul campaniei  “Europa, casa noastră”. Peste 300 de şcoli şi licee din toată ţara au participat la această campanie de informare şi comunicare menită să transpună priorităţile de comunicare ale Comisiei Europene în mediul şcolar.

“Europa Elfilor”, un blog creat de elevii clasei a VI-a, este platforma care conţine toate activităţile cu tematică europeană desfăşurate în această toamnă la Şcoala “Elf”. Blogul este rezultatul unui proiect intercurricular (Informatică, Geografie, Educaţie plastică) realizat de elevii clasei a VI-a,  în cadrul orelor de Informatică, fiind coordonați de profesor Alexandrina Lişcan.

Printre acţiunile prezentate pe blog amintim: participarea elevilor la un un concurs de materiale jurnalistice pe tema Anului European al îmbătrânirii active (2012) şi al solidarităţii între generaţii; întâlnirea cu un invitat special de la Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest; concertul oferit de elevii şcolii cu ocazia Galei Multiplicatorilor de Valori Europene din Transilvania de Nord, ediţia a IV-a.

De asemenea, în data de 19 decembrie, bloggerii din clasa a VI-a vor fi profesori pentru bunicii lor, în cadrul activităţii “Bunicii elfilor, bloggeri pentru o zi”, la care vor participa şi invitaţi de la Centrul Regional Europe Direct Transilvania de Nord.

Campania  “Europa, casa noastră” aflată la cea de a doua ediţie a fost deschisă tuturor şcolilor (primare şi gimnaziale), precum şi liceelor din România. Criteriile care au fost luate în calcul în evaluarea rapoartelor au fost: impactul acțiunii (număr de elevi implicați în acțiuni, număr de activități desfășurate, mediatizare în presă, implicarea comunității); originalitatea și interactivitatea temei (cât de originală a fost abordarea temei, cât de mult au fost implicați elevii în acţiunea respectivă); invitații speciali implicați (număr de invitați, notorietate).

Mai multe detalii despre activităţile cu tematică europeană desfăşurate de elevii Şcolii “Elf” din Cluj-Napoca puteţi afla vizitând blogul “Europa Elfilor”, http://scoalaelfeuropa.wordpress.com.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: