“Ora Europei” la Centrul Europe Direct Transilvania de Nord, Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest

226463_495968687115488_1020138228_nÎn data de 28 februarie 2013, elevii clasei a VII-a de la Şcoala Elf au aflat „Ora Europei”, participând la concursul „Fii cetăţean european activ!” desfăşurat la Agenţia de Dezvoltare Regională N-V, Centrul Europe Direct, gazdele noastre fiind Lia Valendorfean, coordonator Centrul Europe Direct şi Adrian M. Popa, expert comunicare ADR N-V.

„Ora Europei”, activitate care a ajuns în acest an la ediţia a III-a, şi la care au participat elevi de la Şcoala Gimnazială Elf, de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny şi de la Şcoala Baciu, a debutat cu un concurs „Ştiaţi că…”, întrebările având tematică europeană.

Apoi, elevii au fost invitaţi să intre în pielea unui cetăţean activ sau a unui membru al unui grup de cetăţeni implicaţi, din regiunea Transilvania de Nord (România) sau din altă regiune a Uniunii Europene şi au fost intervievaţi de alţi elevi-reporteri pe diferite teme. Cele trei echipe de elevi-reporteri-cetăţeni de la şcoala noastră au pregătit trei filmuleţe cu ştiri pe tema ştiinţei şi tehnologiei, a foametei la nivel mondial şi a Internetului.

Toţi elevii au fost premiaţi cu materiale pe teme europene, iar la finalul activităţii au servit câte o felie (sau mai multe) de pizza aburindă şi câte un suc. A fost o experienţă interesantă, utilă şi placută pentru toţi, mulţumim echipei de la ADR N-V, Centrul Europe Direct!

Pentru mai multe detalii şi fotografii, click aici: http://www.facebook.com/media/set/?set=a.495968457115511.1073741825.199068143472212&type=1

prof. Alexandrina Lișcan (informatică, ed. tehnologică)
prof. Rodica Chirilă (istorie, educație civică)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: