Anul Cărţii 2013

afis Anul CartiiConcursul județean de literatură „Anul Cărții 2013” se va desfășura la Școala Gimnazială „Elf” la sfârșitul acestei săptămâni, în 26-27 aprilie 2013, începând cu ora 14 în ziua de vineri (clasele primare) și cu ora 9:30 sâmbătă (clasele gimnaziale).   Evenimentul, inițiat de Școala Elf, are loc anual în jurul datei de 23 aprilie, Ziua Mondială a Cărții.  Anul acesta a ajuns la a 10-a ediție și va fi organizat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Octavian Goga”.

În competiție s-au înscris 240 de elevi din județul Cluj (180 din clasele V-VI și 60 elevi din clasele III-IV), îndrumați de 28 de dascăli pasionați de lectură.  Probele concursului constau în redactarea unei compuneri pe o temă dată și realizarea unui poster conform unor cerințe indicate la începutul probei, pornind de la cărțile propuse în bibliografie: James și piersica uriașă de Roald Dahl, pentru clasele III-IV și Emil şi detectivii de Erich Kästner, pentru clasele V-VI.  Cele mai frumoase lucrări vor fi premiate în cadrul unei festivități care va avea loc în data de 10 mai.

Prima ediţie s-a bucurat de un succes atât de mare în rândul elevilor şi al dascălilor participanți, încât organizatorii au lansat sloganul „Fiecare an este Anul Cărții!”, reluând proiectul cu câte o temă diferită în fiecare an: Cine sunt eu?-2004; Călătorie în Fantasia-2005; Joc şi aventură-2006; Sunt în afara acestei lumi, citesc!-2007; Suntem diferiţi şi totuşi… copii-2008; Puterea cărţii, puterea minţii – 2009;  Devoratorii de povești – 2010; Cartea Călăuză – 2011;

Expediție în căutarea inocenței – 2012; Zece cărți de nota zece-2013.

Pornind de la tema acestei ediții aniversare, în pregătirea concursului elevii au fost invitați să alcătuiască o selecție de zece cărți care, din perspectiva lor, merită neapărat citite de copii. Ne propunem astfel să stimulăm gândirea creativă şi originalitatea, ştiind că pasiunea pentru lectură şi imaginaţia îi poartă mai departe decât îşi pot închipui.

Le urăm succes tuturor și așteptăm cu mult interes lista celor mai minunate zece cărți pentru copii!  De zece ani, fiecare an este Anul Cărții!

Mai multe detalii despre regulamentul concursului: www.anulcartii.blogspot.com.

Profesori organizatori,
Iulia Stînga, Marinela Scripcariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: