Gastronomie frantuzeasca


IMG_0648
Elevii clasei a III-a care studiază limba franceză au încheiat la orele de franceză un capitol lung – cum altfel? – dedicat gastronomiei franceze. Copiii au vorbit despre mâncăruri și băuturi, s-au imaginat la restaurant, au interpretat mici scenete inspirate din fabula „Le corbeau et le renard”, s-au jucat cu cuvintele, dar au și suferit, pentru că nu e ușor să vorbești la ora 15 despre mâncărurile preferate. Pentru acest motiv, dar și pentru că am vrut să verificăm dacă gastronomia franceză își merită renumele, am hotărât împreună cu copiii să continuăm o tradiție inițiată anul trecut, aceea de a încheia capitolul printr-un proiect intitulat  „MAREA RĂZBUNARE”.

In ce a constat? Intr-o lecție practică de gătit mâncăruri franțuzești. Am pregătit împreună salate și deserturi franțuzești, iar la final i-am invitat pe părinți să deguste roadele „răzbunării” noastre.

Mulțumim doamnei Anca Radu (Grădinița „Așchiuță”) pentru accesul în bucătăria grădiniței și părinților pentru contribuția adusă la pregătirea materialelor pentru atelierul de gătit.

prof. Adriana Boilă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: