Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret

Se sărbătoreşte în fiecare an, la 2 aprilie, ziua naşterii vestitului povestitor danez Hans Christian Andersen.

Hans Christian Andersen a fost scriitor și poet, celebru pentru basmele sale. Printre poveștile cele mai cunoscute se numără: Crăiasa Zăpezilor”, „Mica sirenă”, „Soldățelul de plumb”,  „Fetița cu chibriturile”  și „Rățușca cea urâtă.

Andersen este celebrat pentru că a adus bucurie copiilor din întreaga Europă. Premiul Hans Christian Andersen, numit uneori şi ,,Micul Premiu Nobel”, se decernează – o dată la 2 ani –  autorilor şi ilustratorilor de cărţi pentru copii. Este cea mai înaltă distincţie internaţională în acest domeniu, instituită în memoria marelui povestitor danez.

Se ştie că plăcerea pentru lectură se învaţă încă din copilărie. Astfel, se pune accent pe dezvoltarea personală, educarea pentru viaţă a copiilor şi stimularea imaginaţiei şi creativităţii acestora.

Secţia pentru copii a Bibliotecii Judeţene ,, O. Goga a organizat în această zi o întâlnire cu scriitorul şi traducătorul Florin Bican, pentru a promova lectura şi cărţile pentru copii.

Şcoala Gimnazială ,,ELF  a fost invitată să participe la acest eveniment cu elevii din clasa a VI-a. Copiii s-au bucurat să-l cunoască pe Florin Bican, unul dintre autorii volumelor ,,Care-i faza cu cititul?-Abecedarul meu nescris şi ,,Ce poţi face cu două cuvinte-Cocoloş explorator”.  Au primit autografe, recomandări de cărţi şi îndemnul de a scrie şi de a descoperi bucuria lecturii.

prof. Iulia Stînga

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: