Intalnire cu un jurnalist

Ȋn 28 aprilie 2014, copiii din clasele pregătitoare şi clasa a IV-a au primit vizita unei invitate speciale, d-na Sȃnziana Demian, care le-a povestit despre pasiunea ei: animalele și protejarea lor.

Ȋmpreună, au vizionat fotografii şi au vorbit despre Africa: ce animale trăiesc pe acest continent, cum trăiesc ele şi cum pot fi protejate cele aflate ȋn pericol. Copiii au fost entuziasmați și curioși, nu s-au mai oprit din adresarea de întrebări și și-au manifestat dorința de a mai avea și alte întâlniri de acest fel.

Sânziana Demian lucrează din 1999 ca și corespondent pentru diferite reviste, este realizatoarea  emisiunii „48Hours” la televiziunea CBS. Originară din Cluj-Napoca, Sânziana a absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universității Babeș – Bolyai, secția engleză-norvegiană. A beneficiat de câteva burse de studii în Scandinavia și de o prestigioasă  bursa la Universitatea Columbia din New York, pentru un master in ziaristică. In Statele Unite, Sânziana colaborează cu Centrul Internațional de Jurnalism de la Washington. Realizează  reportaje în diverse zone ale globului. În Rwanda a petrecut un an pentru a studia comportamentul maimuțelor, iar în ultimii 4 ani, a lucrat în Africa Centrală pentru organizații internaționale de protecția mediului și de dezvoltare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: