Cristiana, finalistă printre studenți

Societatea Română Mozart şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima” au organizat în perioada 6 -7 decembrie 2014 cea de-a XXI-a ediţie a Concursului Mozart, un concurs dedicat repertoriului pianistic, menit să promoveze tineri muzicieni pianişti care se remarcă în interpretarea muzicii lui Mozart.

Concursul s-a adresat tinerilor pianişti născuţi după 6 decembrie 1989 și a avut loc la Studioul de Concerte al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Cristiana Dragoș-Roman, elevă în clasa a VII-a la Școala Gimnaizală „Elf”, a obținut Premiul Special Gerda TȔRK”, fiind cea mai tânără pianistă calificată în finala acestui concurs.  Prestația Cristianei a fost apreciată, atât de juriu cât și de public, ea reușind să se califice în finala unui concurs la care majoritatea concurenților au fost studenți în ultimii ani de studiu la academii de muzică din Romania și străinatate.

Gala de premiere a concursului a fost deschisă de Cristiana cu interpretarea celor 12 Variațiuni în Do Major, „Ah, vous dirai-je maman”,  KV265.

Datorită prestației foarte bune a Cristianei la Concursul Mozart, ea a fost acceptată  la masterclass-ul de pian susținut în perioada 8-9 decembrie 2014 de dl. Martin Hughes, profesor universitar la „Universität für Musik und darstellende Kunst” din Viena, președintele juriului, deși masterclass-ul era destinat exclusiv studenților Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca.

Felicitări Cristianei și  doamnei profesoare Cipriana Gavrișiu pentru îndumarea excepțională.

Un răspuns to “Cristiana, finalistă printre studenți”

  1. Florica Says:

    Felicitari, din tot sufletul!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: