Secrete din grădina noastră

Mai multe vizualizări ale clipului de pe Youtube, mai multe șanse pentru un premiu, în cadrul competiției TSL2015 Schools Sustainability Challenge:
(competiția se încheie în 23 martie 2015)

Dna Liliana Clițan și elevii săi în vârstă de 7-8 ani au învățat despre agricultura durabilă realizând propria lor grădină în curtea școlii. Proiectul „Secrete din grădina noastră” a început în martie 2014, în parteneriat cu Asociația Română de Permacultură și este încă în desfășurare.

Copiii au învățat despre cum cresc plantele în mod natural, fără a utiliza substanțe chimice, și au fost foarte încântați să-și îngrijească grădina. Au realizat straturile pentru legume primăvara, iar vara au obținut prima recoltă și s-au delectat cu o salată mare, delicioasă, gătită la școală chiar de ei din produsele culese: ridichi, salată verde, rucola, ceapă verde, mărar, spanac. Toamna au plantat flori și iarna au invitat păsările în grădina lor, pregătindu-le suporturi de semințe.

Am învățat că e distractiv să cultivi legume singur, și acestea sunt mai gustoase când le culegi și le mănânci proaspete.” – au spus copiii.

Întotdeauna am dorit să-i învăț pe elevii mei de unde provne hrana pe care o consumăm și cum ne putem proteja planeta prin agricultură durabilă. Le mulțumesc partenerilor de la Asociația Română de Permacultură pentru că mi-au ofeirt șansa de a realiza acest lucru. Întotdeauna copiii învață cel mai ușor prin activități practice, astfel că aceasta a fost o oportunitate deosebită pentru ei. Părinții au fost de asemenea încântați să se implice și le mulțumesc pentru entuziasmul cu care au făcut-o.” – a spus dna Clițan.

Doamna Clițan este un profesor extraordinar și un exemplu de urmat! Excelentă idee! Acest dascăl are un impact pozitiv asupra copiilor, care sunt bine informați și învățați să ia decizii potrivite în ce privește sănătatea și stilul lor de viață. Ești ceea ce se vede… Faci ceea ce îi vezi făcând pe cei pe care îi îndrăgești și îi respecți. Felicitări atât doamnei profesoare, cât și copiilor!” – Veronica Armașu, părinte.

Acum, elevii din clasa doamnei profesoare Liliana Clițan se gândesc cum ar putea reproduce proiectul, realizând minigrădini acasă sau în curtea bunicilor.  Nu credeți că deja planeta noastră se simte mai în siguranță?

Videoclipul despre grădina realizată la școală de elevii dnei profesoare Liliana Clițan și părinții lor, în parteneriat cu Asociația Română de Permacultură, este înscris în concursul internațional „2015 Schools Sustainability Challenge”.

Un LIKE pe pagina YOUTUBE îi poate ajuta să câștige competiția. Îi ajutăm?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: