STI_MA ridică stima de sine a unor posibili viitori oameni de știință

În 26 martie 2015, echipajul SmartELF, format din patru elevi ai clasei a VI-a, a participat la concursul județean „STI_MA”, organizat de Școala „Ion Creangă” din Cluj Napoca.  Scopul concursului este de a promova valențele educative ale științelor naturii, sprijinind inventivitatea și creativitatea tinerilor cu preocupări în domeniul științelor și matematicii.

Echipajul școlii noastre a fost alcătuit din elevii Darius Helerea, Renata Laszlo, Mihnea Ordean și Alice Spînu. Fiind primul concurs de acest tip la care au participat, membrii echipajului au avut mari emoții la început, punându-și problema evitării ultimului loc.

Prima probă a fost o probă experimentală de fizică, la care elevii au fost deosebit de prompți. Și-au dat seama extrem de repede cum pot să compare densitatea unei portocale cu cea a apei.  A doua probă a fost un puzzle. L-au terminat înainte de epuizarea timpului acordat și au descoperit un curcubeu. Au primit punctaje maxime și așa au intrat în febra concursului, dorind să câștige. Erau încântați că pot găsi soluțiile lucrând în echipă.

A urmat proba de machete, unde Alice a prezentat un dispozitiv, executat de ea la scară, pentru punerea în evidență a eclipselor de Lună și de Soare.  Cu toate că dispozitivul suferea la capitolul estetic, elevii s-au convins că în acest caz a contat utilitatea științifică.

Următoarele două probe, una de biologie și una de cultură generală, în care trebuia să demonstreze cunoștințe despre activitatea mai multor oameni de știință, au fost trecute cu succes.

Cea mai grea probă s-a dovedit a fi cea de tangram.

În final elevii școlii noastre s-au plasat pe locul V, surclasând alte unsprezece echipaje.  Au fost plăcut surprinși de rezultat, dar mai ales de plăcerea implicării în activități practice care le-au pus la încercare inventivitatea, spiritul de echipă și cunoștințe teoretice din domenii diverse (biologie, fizică, matematică, educație tehnologică).

FELICITĂRI!!!

prof. Corina TOMA (fizică)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: