Alexandru MARE – un chitarist din ce in ce mai MARE

Alexandru Mare, elev în clasa a V-a la Școala Gimnazială „Elf” din Cluj-Napoca, a obținut Premiul I la categoria A și Premiul III la categoria B în cadrul competiției internaționale de chitară clasică „Alirio Diaz”, organizate la Roma în perioada 24-26 iunie 2015, fiind singurul copil din concurs care a concurat și obținut premii la două categorii diferite.

„Competiția Internațională Alirio Diaz pentru Tineri Chitariști” a luat ființă în memoria lui Alirio DIAZ, cel mai mare chitarist al Venezuelei, pentru care Italia a fost a doua patrie. Cea de-a patra ediție a concursului s-a desfășurat la Roma, în perioada 24-26 iunie 2015 și a reunit tineri chitariști din toată lumea, care s-au străduit să convingă juriul de calitatea interpretării. Concursul a fost jurizat de o echipă internațională, formată din Gabriel Guillen – Venezuela, Peter Stromgren – Danemarca, Victoria Zhadko – Ucraina, Gabriele Curciotti și Simone Onnis – Italia.

Alexandru Mare este singurul elev din România premiat la această ediție a concursului, precum și singurul copil care a participat și a fost premiat la două categorii de vârstă: la propria categorie de vârstă, până la 11 ani inclusiv, Alexandru a obținut Premiul I, cu 98 de puncte din 100 posibile, punctaj care a fost cel mai mare din concurs, indiferent de categorie, iar la categoria de vârstă superioară, până la 16 ani inclusiv, Alexandru a obținut Premiul III.

Deși emoțiile sunt mari atunci când te afli pe scenă în fața unui juriu exigent, cel mai impresionant moment pentru Alex a fost după Gala Laureaților, când unul din membrii juriului l-a căutat special pentru a se fotografia împreună: „Ai un minunat ton poetic când cânți la chitară!”, i-a spus.

Alexandru Mare studiază chitara clasică cu domnul profesor Ștefan Trifan, același profesor care a descoperit și îndrumat o serie de elevi ai Școlii „Elf” cu rezultate deosebite la concursuri de profil din țară și din străinătate: Sergiu Hudrea și Cris Cucuianu (Promoția Elf 2012), Alecu Ciapi (Promoția Elf 2013), Vlad Soare (Promoția Elf 2014).

Pe parcursul anului școlar 2014-2015, Alexandru MARE a beneficiat de Bursa „Maria Jidav”, oferită de Școala „Elf” celui mai bun muzician al școlii. Cu aceste noi premii obținute la Roma, palmaresul lui Alexandru Mare din acest an școlar ajunge la 16 premii, din care zece Premii I, cinci Premii II și un Premiu III. La propria categorie de vârstă, Alexandru a obținut Premiul I de fiecare dată, dovedind că talentul și strădania zilnică sunt cheia succesului.

Îl felicităm pe Alex pentru aceste rezultate frumoase și îi dorim să ajungă din ce în ce mai MARE!

În presă:

http://www.napocanews.ro/2015/07/elev-clujean-premiat-la-roma-maestru-la-chitara-clasica.html

http://ziarulfaclia.ro/alexandru-mare-un-chitarist-din-ce-in-ce-mai-mare/

http://eclujeanul.ro/2015/07/03/jos-palaria-un-elev-de-la-scoala-gimnaziala-elf-premiat-la-roma-intr-o-competitie-de-chitara-clasica/

http://adevarul.ro/locale/cluj-napoca/alexandru-micul-chitarist-cluj-11-ani-alexandru-16-premii-1_5597a60af5eaafab2c3a1dab/index.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: