Campanie strangere de fonduri RoboElf

Pe parcursul semestrului II, intenționăm să derulăm la nivelul școlii proiectul „ROBOELF”, cu scopul de a stimula pasiunea pentru științe și tehnologie în rândul elevilor prin înființarea unui club de robotică. În cadrul acestui club, elevii vor construi roboți pe care îi vor programa să execute mici sarcini pentru a rezolva probleme identificate de copii. Doi elevi-reporteri vor documenta activitățile clubului și vor crea materiale multimedia de prezentare a rezultatelor poiectului.  Activitatea clubului „ROBOELF” va fi coordonată de părinți voluntari (specialiști în programare) și de profesorii de la clasă care predau materii din sfera științelor.  Mulțumim cu această ocazie, dlui Constantin Hăpăianu (părinte clasa a VI-a și I A), care a inițiat deja un club de robotică ce funcționează în regim pilot la nivelul clasei a VI-a, cu materiale puse la dispoziție de dânsul și de familia Costin (părinți clasa a VI-a și a IV-a).

Din club vor face parte elevi din ciclul gimnazial, selectați pe baza unei scrisori de motivație.  Regulamentul va fi transmis elevilor în prima săptămână din semestrul II.  După finalizarea roboților, membrii clubului vor organiza ateliere demonstrative pentru toți elevii școlii (primar și gimnaziu), care vor avea ocazia de a testa roboții.  Echipamentele achiziționate în cadrul proiectului vor putea fi ulterior utilizate în cadrul orelor de științe sau al unor cluburi pentru vacanța de vară, astfel încât să asigurăm sustenabilitatea proiectului și un număr cât mai mare de elevi beneficiari.

CUM PUTEȚI SPRIJINI PROIECTUL?

Pentru derularea proiectului, am scris o cerere de finanțare prin programul Fondul Științescu Cluj, derulat de Fundația Comunitară Cluj, și avem bucuria de ne regăsi pe lista proiectelor aprobate.  Conform regulamentului Fondului Științescu, proiectul poate fi demarat doar dacă școlile reușesc să mobilizeze prin donații jumătate din bugetul total al proiectului, urmând ca cealaltă jumătate să fie finanțată de către Fundația Comunitară Cluj, cu sprijinul Fundației Româno-Americane.

Bugetul proiectului ROBOELF se ridică la 18.000 de lei (detalii mai jos).  Apelăm la generozitatea companiilor sau persoanelor fizice care au posibilitatea de a susține proiectul nostru.  E nevoie să mobilizăm 9.000 lei pentru a beneficia de o donație de încă 9.000 de lei din partea Fundației Româno-Americane și a strânge astfel suma totală necesară proiectului.

Așteptăm, așadar, susținerea sponsorilor până în data de 15 februarie 2016.  Până atunci, vom face zilnic anunțuri cu sumele sponsorizate și diferența rămasă.

În speranța că v-am trezit interesul pentru știință și că vă veți implica în acest proiect de care copiii se vor bucura cu siguranță, vă asigurăm de toată considerația noastră.
 
Echipa „RoboElf”:
  • Liana Mihuț – coordonator proiect, profesor de biologie, responsabil cu planificarea, organizarea și monitorizarea activităților de proiect;
  • Constantin Hăpăianu – programator, părinte, voluntar, responsabil cu organizarea clubului de robotică;
  • Daniel Dobrean – profesor de informatică, responsabil cu asigurarea resurselor materiale necesare realizării proiectului și sustenabilitatea proiectului;
  • Corina Toma – profesor de fizică, va asigura corelarea activităților proiectului cu programa școlară;
  • Simona Bojan – profesor de chimie, va asigura corelarea activităților proiectului cu programa școlară;
  • Carmen Costina – profesor limba engleză, responsabil comunicare și diseminare;
  • Doi elevi – responsabili cu redactarea jurnalului de proiect și pregătirea materialelor de prezentare a desfășurării proiectului (selectați în urma unui concurs).

BUGET PROIECT

5 seturi roboți Lego Mindstorm x 430 euro = 2150 euro

5 acumulatori pentru roboți x 110 euro = 550 euro
10 senzori compatibili x 80 euro = 800 euro
materiale auxiliare (cabluri, unelte, consumabile) = 500 euro

Modalități de plată:

1) In numerar sau prin POS la secretariat:
program zilnic: orele 8-16
 
Sediul Pascaly
Monica Șimon
 
Sediul Coșbuc
Ana Bogdan
tel. fix: 0364 100 191
mobil: 0720 660368
 
2) Prin transfer bancar:
beneficiar: Scoala Elf
cod fiscal 29211790
cont nr. RO86BTRL01301205D55891XX
Banca Transilvania Sucursala Cluj
 
3) Cu cardul bancar, online:
Indiferent de metoda de plată, pe documentul de plată (OP, chitanță, platformă online) vă rugăm să precizați la detalii plată „DONAȚIE ROBOELF”.

.

Un răspuns to “Campanie strangere de fonduri RoboElf”

  1. Misiune indeplinita! RoboElf va incepe! | Blogul Școlii „Elf” Says:

    […] 16 februarie 2016 — scoalaelf Misiune îndeplinită în proporție de 107% + bonus: două seturi de roboți! Prin urmare, în zilele următoare Fundația Comunitară va vira în contul școlii cealaltă jumătate din bugetul proiectului, iar Echipa RoboElf va pregăti regulamentul de funcționare a clubului pentru etapa din acest semestru și va comanda materialele necesare derulării proiectului. Vom trimite în curând detalii despre modalitatea de înscriere a copiilor în clubul RoboElf. Mulțumim cu recunoștință tuturor părinților care s-au implicat în adunarea fondurilor necesare pentru demararea proiectului RoboElf! https://scoalaelf.wordpress.com/2016/02/02/campanie-strangere-de-fonduri-roboelf/ […]


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: