Cristiana Dragos-Roman – solista alaturi de Filarmonica din Satu Mare

Felicitări elevei Cristiana Dragoș-Roman pentru concertul susținut alături de Filarmonica Satu-Mare, sub bagheta dirijorului Alexandru Mija.

preluare din ziarul „Informația Zilei” – Satu Mare:

Orchestra simfonică a Filarmonicii „Dinu Lipatti” revine în faţa publicului sătmărean joi, 24 martie, la ora 18.30, în sala de concerte din Pasajul „Ştefan Ruha”, cu un program dirijat de Alexandru Mija, care cuprinde Concertul pentru pian şi orchestră în la minor op. 16 de Edvard Grieg (solistă Cristiana Dragoş-Roman) şi Simfonia a IV-a în la minor op. 36 de Piotr Ilici Ceaikovski.

Alexandru Mija este absolvent al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasele profesorilor Petru Andriesei şi Horia Andreescu. Din anul 2009 începe o remarcabilă carieră de dirijor. În anul 2013 devine dirijor principal al Cameratei Lanto Arte, la pupitrul căreia susţine o stagiune concertistică la Biserica Lutherană din Capitală. Un an mai târziu este desemnat ,,Cel mai bun dirijor român” în cadrul Concursului ,,Jeunesses Musicales”. În paralel, Alexandru Mija este redactor şi realizator de emisiuni la postul ,Radio România Muzical.

Cristiana Dragoș-Roman este elevă la Cluj şi a îndrăgit pianul înainte să împlinească 6 anişori. Are în portofoliu 25 de premii naţionale şi 13 internaţionale (Italia, Franţa, Austria). Dintre ele amintim Premiul al II-lea la Concursul Internaţional de pian “Piano talents”, Milano, Premiul II la Concursul Internaţional de Pian „Vienna International Piano Competition”, din Viena şi Premiul I la Concursul Internaţional de pian “César Franck”, din Belgia. Este supranumită „Micuţa Mozart”.

Alexandru Mija va dirija joi orchestra Filarmonicii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: