Ce mai fac absolvenții noștri?

Azi am primit o veste frumoasă!  Ada Agratini (Promoția Elf 2008) și-a obținut de curând licența în domeniul „Dramaturgie și Teatru” de la Universitatea Salford din Manchester, UK.  Mai mult, Ada a obținut Premiul Special pentru cea mai bună lucrare de licență! Tema lucrării: identitatea culturală românească, exprimată prin limbaj – verbal și nonverbal.

În piesa de teatru pregătită de Ada în stilul teatrului imersiv, spectatorii sunt încurajați să intre în jocul artistului-regizor, să facă cunoștință în mod activ cu elemente culturale românești, cu ia, cu diversitatea moștenirii lingvistice a limbii române, cu gesturi care poartă anumite semnificații, cu crâmpeie din istoria României, cu absurditatea încercărilor regimului comunist de-a „rinoceriza” artistul.
Piesa Adei se încheie cu următorul fragment:
„Nu poți înțelege un popor după economia țării lor sau după sistemul de transport… Ascultă vorbele pe care și le spun oamenii când sunt răniți, când se bucură, vorbe ce nu pot fi traduse. Trupurile noastre sunt una. O singură respirație. O singură imagine. O singură minte. Artiști.  Prieteni, prindeți-vă în horă cu mine din nou! Pentru libertate! Pentru noi! Maestre, muzica!”
Indicațiile regizorale prevedeau ca, după ultimele acorduri din „Ciuleandra”, hora să se desfacă, ușa să se deschidă, iar spectatorii să-și reia activitățile obișnuite, însă…
…spre surpriza tuturor, spectatorii au rămas prinși în horă și parcă nu le mai venea să plece.
Felicitări, Ada!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: