Vernisaj – Nichita Gînscă

Librăria Book Corner Librarium (Bulevardul Eroilor 15) găzduiește în perioada 22 februarie – 22 aprilie 2018 expoziţia de desen intitulată „Nemaivăzuta întâlnire a lui Nichita cu Atlanții, povestită de el însuși”.

Autorul expoziţiei este Nichita Gînscă-Nistea, elev în clasa a III-a B, la Liceul Teoretic „ELF” din Cluj-Napoca.  Vernisajul a avut loc joi, 22 februarie 2018, în prezenţa micului desenator şi a criticului de artă Ramona Novicov.

Despre expoziție
„Sunt convinsă că Nichita are dreptate: nu merită să mai stai de vorbă decât cu Atlanţii – adică cu făpturile ce ies din ocean o dată la o mie de ani să se întâlnească cu gemenii lor de pe suprafaţa pământului.
De ce o fac? Putem căuta răspunsul la Matei Vişniec, la Jules Verne, la Tim Powers, la Mad Max, în Ecclesiast… Dar acum putem profita, în spaţiul creat de desenele lui Nichita, de răspunsul lui Matei Vişniec. Pentru că puterea cuvintelor lui a făcut să se întâmple ca un copil de zece ani să asculte texte din „Iubirile de tip pantof, iubirile de tip umbrelă” ca pe o carte audio, iar apoi să se gândească să reinventeze un filosof, să-l reinventeze pe Christophe Kaplan şi mai ales pe Animalul care seamănă perfect cu omul. Şi aşa a închipuit şi alte apariţii, făpturi mute, dar văzătoare, apărute prin breşa creată de cartea lui Matei Vişniec. Atlanţi le-am spus eu, nu Nichita, dar cred că în mod legitim.”

(Ramona Novicov)

Orar de vizitare: Luni – Sâmbătă: 10.00-21.00 | Duminică: 12.00-20.00
Locație: Librarium Book Corner // Eroilor 15.
Vernisaj: Joi, 22 februarie 2018, 19.00.
Invitat: Ramona Novicov, critic de artă

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: