Despre Școala „Elf”

Performante scolare 2014-2015
(actualizat: 12.12.2014)

Performante scolare Scoala Elf 2013_2014 web

Performante scolare Scoala Elf 2012_2013

Performantele elevilor Scolii Elf 2011_2012

Prima şcoală particulară din Cluj-Napoca acreditată de Ministerul Educației, Cercetării și Inovării pentru clasele I-VIII şi-a deschis porţile în 15 septembrie 1999, în cadrul Fundaţiei Ţăndărică, inaugurată de către doamna Marcela Pop, profesoară de limba engleză.

Scopul pentru care a luat fiinţă această şcoală a fost de a continua în mod firesc programul Grădinițelor „Țăndărică”, oferind elevilor o educaţie completă, într-un mediu cald şi prietenos, unde fiecare copil să îşi poată dezvolta personalitatea global, în funcţie de aptitudinile şi talentele individuale.

Programul educațional al Școlii Elf se desfășoară între orele 8.00-16.00, interval în care elevii parcurg orele obligatorii conform curriculei naţionale, cu predare în limba română, dar şi orele din oferta specială a școlii: informatică, 2 limbi străine din clasa I, teatru în limba engleză, dans, studiu de instrument, 1-2 ore de teme zilnic.  Orele de teme sunt programate de regulă înainte de ora 12 pentru elevii claselor primare, astfel încât aceștia să poată lucra mai eficient la limba română și matematică.  Copiii pot servi și prânzul la școală, în sala de mese special amenajată. Materiile sunt predate de către profesori de specialitate încă din clasele primare, astfel încât talentul şi aptitudinile individuale pot fi descoperite şi dezvoltate mai uşor.

Școala beneficiază de serviciile unui psiholog care implementează, în parteneriat cu profesorii diriginți, programe de dezvoltare emoțională specifice pentru vârsta elevilor din fiecare clasă, organizează evaluări psihologice și oferă consiliere elevilor.

La 15 ani de la inaugurare, Școala Elf se defineşte în esență prin:

  • o echipă de dascăli minunaţi, profesionişti şi dedicaţi, care în fiecare an şcolar implementează programe deosebite, menite să ofere elevilor noştri o educaţie completă, dincolo de curricula obligatorie;
  • peste 200 elevi care în fiecare an şcolar obţin o serie de rezultate deosebite la concursuri şcolare şi extraşcolare, olimpiade, premii internaţionale;
  • peste 100 de absolvenţi ai primelor șapte promoţii, care prin rezultatele excelente la evaluarea naţională au plasat Şcoala Elf printre primele patru şcoli din județ în funcţie de media de admitere pe şcoală, în fiecare an.

Cele mai frumoase şi puternice argumente în favoarea Şcolii Elf sunt impresiile absolvenţilor şi părinţilor după 8 ani de educaţie în Şcoala Elf:

„Să fiu elevă la Școala Elf a fost o experiență atât plăcută, cât și interesantă. Cel mai mult mi-a plăcut că toate activitățile ne dezvoltau spiritul artistic și creativitatea. Un alt aspect este faptul că toți elevii au avut ocazia să își exprime propriile păreri, care ne erau luate în considerare întotdeauna. Imi amintesc cu drag de cercul de drama, de orele de pian, de activitățile în aer liber, dar și de materiile obligatorii.

Ce mi-ar fi plăcut foarte mult, ar fi să fi avut ore de înot și o mai largă varietate de sporturi pe care să le practicăm. In rest, nu aș schimba nimic, pentru că învățământul la această școală se află la un nivel foarte bun și în fiecare an apar noutăți, iar elevii câștigă mereu premii naționale, cât și internaționale.

Clasa în care am fost eu a fost prima generație a școlii. Așa cum eu am crescut și am învățat lucruri noi în toți cei 12 ani de școală, așa s-a dezvoltat și Școala Elf în acești 12 ani.

Consider că cea mai mare parte a cunoștințelor mele generale și limbile străine pe care le știu le-am dobândit în cei 8 ani în care am fost elevă la Școala Elf.  Cea mai bună investiție pe care au făcut-o părinții mei a fost să mă înscrie la Școala Elf.  Le doresc mult succes tuturor elevilor școlii și sunt și voi fi mereu mândră de rezultatele acestei școli, mai ales ale cercului de drama!”
(Ilinca Rebrișoreanu, Absolvent Elf 2007, studentă la Facultatea de Drept)

„De la Școala Elf am rămas cu ideea că standardele la care trebuie să mă raportez trebuie să fie întotdeauna sus. Noi, cei de la „Elf”, știm cum e să iei note mari și suntem obișnuiți cu munca pentru asta. Baza de cunoștințe de la Elf și modul de a gândi m-au făcut să învăț bine calitativ, nu neapărat cantitativ. Imi amintesc că învățam mai mult în clasă, nu scriam foarte mult, ci doar ideile esențiale, astfel încât să fim capabili să le dezvoltăm singuri. Personal, cel mai mult m-a ajutat faptul că am învățat engleza foarte bine.”
(Mara Mihacea, Absolvent Elf 2008);

„După opt ani frumoşi, plini de bucurii, îndoieli, dar în cea mai mare măsură satisfacţii, pot afirma fără îndoială că am făcut cea mai bună alegere pentru copiii mei, cu toate sacrificiile financiare. Acum, făcând bilanţul celor opt ani petrecuţi de fiul meu aici, se vede rezultatul metodei de predare a acestei şcoli, bazate pe dezvoltarea inteligenţelor multiple. Copiii noştri ştiu să socializeze, ştiu să se exprime în diferite modalităţi artistice (prin scris, pictură, muzică şi teatru), se pot exprima cu uşurinţă în trei limbi străine, ştiu să lucreze extraordinar în echipă şi să realizeze lucruri minunate împreună. Se respectă, se apreciază, se încurajează reciproc şi acest lucru este esenţial în viaţă. Iar toate aceste acumulări de cunoştinţe şi aptitudini s-au realizat într-un cadru plăcut şi relaxant, nu sub stres şi încordare.”
(Claudia Anton, părinte a 2 absolvenţi, promoțiile 2008 și 2010).

In 2011, primii absolvenţi ai Şcolii Elf  (Promoţia 2007) au devenit studenți –  la  științe economice (4), drept (3), medicină (3), farmacie (1), psihologie (1), automatică și informatică aplicată (1), limbi moderne aplicate (1), științe politice (1), educație fizică și sport (1).

fotografii Elf 1999_2009

Pentru mai multe detalii vă invităm să ne contactați prin email pe adresa elfschool@yahoo.com, sau la numerele de telefon:

0264 440 811 – secretariat
0720 660 368 – secretariat
0728 125 614 – direcțiune

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: