Science Center To Go la Scoala Elf

În cadrul proiectului internațional Science Center To Go, în 11 noiembrie 2011,  elevii Școlii ELF din clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a au participat cu deosebit interes la implementarea experimentelor de fizică bazate pe realitatea complementară (augmented reality).

Tehnologia permite vizualizarea fenomenelor fizice în vederea înțelegerii personalizate a conceptelor teoretice. Software-ul conectat la miniaturile SCeTGo este integrat într-un set de activități formale și informale de învățare, în conformitate cu tendințele actuale în educația științifică, bazată pe învățarea prin experimente (learning by doing), rezolvarea creativă a problemelor și abilități de gândire critică.

Această prezentare necesită JavaScript.

Elevii au învățat,  jucându-se cu miniaturile din „valiza minune”, realizată de cercetătorii de la Tiedekeskussaatio – Keureka (Finlanda) și Universitatea din Helsinki.

Elevii au fost foarte uimiți, dar bucuroși, că au putut urmări consecințele acțiunilor lor asupra miniaturilor pe ecranul laptop-ului. Așa au înțeles mult mai ușor cum zboară avionul, ce înseamnă agitația termică, care sunt consecințele efectului Doppler și cum un con dublu poate să urce pe un plan înclinat când toate celelalte coboară.

prof. Corina Toma

Detalii despre proiectul Science Center To Gohttp://www.sctg.eu/experience.asp

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.

%d blogeri au apreciat asta: