Intalnire cu un scriitor

„Cum arată un scriitor?”, „Unde scrie?”, „Unde se află locul în care scrie?”, „Ce înseamnă o lansare de carte?” – acestea au fost câteva din întrebările care au stârnit copiii să facă o călătorie spre o lume care merită mereu cercetată: lumea scrisului.

Acest joc de imaginație a fost introducerea spre întâlnirea cu doamna profesoară Laura Pamfiloiu, de data aceasta în rolul de scriitor de povești pentru copii, căci de curând și-a lansat prima carte: „Povești cu nasturi”.

Emoții, nerăbdare, curiozitate, o carte strânsă la piept, agitație – aceasta era atmosfera înainte de întâlnire. Copiii au făcut cunoștință prin intermediul lecturii cu crocodilul cu buzunare, pe care la finalul activității l-au îmbrățișat fiecare în felul său.

După lectura poveștii a urmat o rundă de întrebări adresate doamnei scriitor de către copii, unele neașteptate, altele care te îndeamnă la noi idei, pentru noi povești: „Care este instrumentul de scris preferat?”, „Care este povestea preferată?”, „Cum ați scris povestea?”, „V-ați mai întâlnit și cu alte animale în poveștile dumneavoastră?”, „Care e casa preferată a crocodilului?”.

În finalul activității, fiecare copil i-a dăruit o urare doamnei scriitor. Voi menționa doar una, care le cuprinde pe toate la un loc: „Când veți vedea o foaie goală, să îi dați viață și culoare!”

prof. Ioana Iovănaș,
clasa Pregătitoare A

A

One Response to “Intalnire cu un scriitor”

  1. Visul Licuriciului | Sînziene Says:

    […] Intalnire cu un scriitor […]


Leave a comment

Lectură și Scriere Creativă pentru Copii

În bucătăria noastră, cuvinte cu tâlc sunt puse în eprubete, din pipete curg picături de imaginație, iar bulbucii sunt șoapte ale poveștilor. Atenție: creează dependență! Proiect dedicat copiilor din clasele primare.